Misschien viel het je al op in de app of op de website: momenteel staat windturbine 3 stil met als opmerking ‘in onderhoud’. Het blijkt dat er bij de productie van de toegepaste generator een technisch defect kan ontstaan met kans op oververhitting. Bij één van onze turbines bleek na controle inderdaad dat dit technisch defect zou kunnen optreden. Daarom staat windturbine drie momenteel stil.

Turbineleverancier Nordex controleert alle windmolens die zijn uitgevoerd met deze generatoren. Windturbine drie staat sinds vrijdagmiddag stil in afwachting van het oordeel van de experts. Waarschijnlijk krijgen we volgende week het bericht dat de turbine weer kan draaien. Dit wordt uit voorzorg voorlopig begrensd op 30 procent van het maximale vermogen. De turbine moet vervangen worden. Op welke termijn dat gebeurt, is nog niet duidelijk. Het zal een flinke operatie zijn om uit te voeren.