Onze molens draaien volop en genereren een flinke hoeveelheid energie. Meer energie dan via energiecollectief Samen Om aan lokale huishoudens in onze regio wordt verkocht. We zijn dan ook blij dat per 1 januari 2022 de Nederlandse Coca-Cola fabriek in Dongen onze lokaal opgewekte stroom afneemt.

Spinderwind heeft de stroom verkocht aan Eneco. Het is dus aan die partij om te kijken wie de stroom wil afnemen. De frisdrankproducent Coca-Cola Europacific Partners is al jaren gevestigd in de regio en heeft de ambitie om volledig CO2-neutraal te zijn met hun fabriek in Dongen in 2023. Dit is één van de stappen om als compleet bedrijf klimaatneutraal te zijn in 2040. Met onze groene stroom stappen zij over op zeer lokale groene energie. Maar er gebeurt meer: Coca-Cola is overgestapt naar het gebruik van elektrische voertuigen op het fabrieksterrein (heftrucks en veegwagens). Daarnaast wil het gasboilers door elektrische warmtepompen vervangen, waarmee ook verwarming via stoom over zal gaan op verwarming via warm water. Ook is het de bedoeling om de gasgestookte krimpovens te vervangen door elektrische ovens.

Lokale, groene stroom
Coca-Cola gaat naast onze stroom ook gebruikmaken van de lokale, groene stroom van het nieuwe zonnepark De Wildert. Bovendien wil de frisdrankproducent niet alleen bijdragen aan het milieu op het eigen fabrieksterrein, maar is het ook actief lid van de energiecoöperatie Dongen. Zo draagt het bij aan de realisatie en ondersteuning van de klimaatdoelstelling van de regio. Dit is met Spinderwind vastgelegd in een sociaal contract.