Het is essentieel dat onze regio zelf voldoende duurzame energie gaat opwekken. De vier windmolens leveren net zoveel duurzame elektriciteit als 6.500 huishoudens verbruiken. Dat geeft ineens een flinke hoeveelheid minder CO2-uitstoot. Minder negatieve gevolgen voor ons klimaat en het zorgt voor een betere luchtkwaliteit voor onszelf en voor onze (klein)kinderen. Een mooi vooruitzicht, maar zonder investeerders gaat dat niet lukken. Alleen als de leden van de energiecoöperaties samen 10% van de investering bij elkaar brengen, kan geld geleend worden bij een bank. Voor de verkoop van Spinderdelen, werken 11 lokale energiecoöperaties samen in Burgerwindpark De Spinder UA: een windpark vóór en dóór inwoners en ondernemers in de regio!

Als lid van één van de coöperaties kun je € 250 of meer investeren in de windmolens. Binnenkort gaat de verkoop van Spinderdelen van start. Voor deze inschrijfperiode begint, moet er nog flink wat worden geregeld en uitgezocht. Daar zijn enthousiaste vrijwilligers in verschillende werkgroepen momenteel mee bezig.

Zet de stap en investeer binnenkort in een betere luchtkwaliteit voor onszelf en voor onze (klein)kinderen! We hopen snel uitgebreide informatie op deze site te kunnen plaatsen.