In het programma ‘Het Andere Normaal’ bij Omroep Tilburg wordt gezocht naar vragen én antwoorden binnen de verschillende transities die gaande zijn. Als gekeken wordt naar de energietransitie, dan zijn er mensen die het heft in eigen handen nemen als het gaat om het opwekken van duurzame energie. Zonnepanelen zijn daar een goed voorbeeld van. Je kunt ze in de meeste gevallen op je eigen dak leggen en de energie verbruik je zelf of lever je aan het energienet. Maar zonnepanelen zijn niet de enige bron van energie waar je als particulier gebruik van kunt maken. Ook door middel van windenergie kun je je steentje bijdragen. Dat gaat alleen iets anders in z’n werk. Een windmolen in je eigen stadstuin neerzetten, dat wordt een beetje lastig. Maar wat als je met meerdere huishoudens samen een windmolen neer kunt zetten op een geschikte plaats waar niemand er last van heeft?

Dan krijg je plannen voor Burgerwindpark De Spinder, bekijk hier het programma.