Zaterdag 5 oktober van 10.00 tot 15.00 uur was de bouwplaats van Burgerwindpark De Spinder éénmalig geopend voor alle leden van de 11 energiecoöperaties, Spinderdeelhouders en speciaal genodigden. Verspreid over de dag kwamen zo’n 500 bezoekers alle onderdelen van dichtbij bekijken.

Bij molen 3 en 4 kreeg iedereen uitleg van de enthousiaste vrijwilligers van de energiecoöperaties wat er allemaal komt kijken bij de bouw van een windpark. Op diverse plekken kon gekeken worden naar de onderdelen van de turbines: neuskegel, aandrijflijn, gondel, torendelen, rotorblad. Indrukwekkend vanwege de afmetingen en bijbehorende lengtes zo liggend op de grond. Om een voorbeeld te noemen de neuskegel weegt maar liefst 37.000 kg. En het rotorblad heeft een lengte van 57,60 meter en weegt 10.800 kg.

Mede dankzij alle enthousiaste vrijwilligers van de energiecoöperaties hebben we weer veel vragen kunnen beantwoorden over de bouw van het windpark. Fantastisch dat zoveel mensen op deze dag zijn afgekomen en dat ook veel kinderen kwamen kijken waar de stroom straks vandaan komt. Kijk naar een korte sfeerimpressie van deze geweldige open dag met prachtig weer!