In navolging op de kabinetsmaatregelen van gistermiddag heeft het bestuur van Burgerwindpark De Spinder zojuist besloten om de festiviteiten rondom de opening te verschuiven naar een ander moment in het jaar. We hebben momenteel nog geen alternatieve datum maar wachten eerst de ontwikkelingen af rondom het coronavirus. Wij hopen uiteraard snel een nieuwe datum bekend te kunnen maken. Wij gaan ervan uit dat iedereen begrip heeft voor deze beslissing.

Van donderdag 16 t/m zaterdag 18 april bruist het van de festiviteiten rondom de opening van Burgerwindpark De Spinder. Er zijn diverse activiteiten voor leden van de 11 energiecoöperaties, houders van Spinderdelen, lokale politiek, relaties van Spinderwind en natuurlijk alle omwonenden van het windpark. Iedereen die wil weten welke stappen er worden gezet om Hart van Brabant energieneutraal te maken is van harte welkom bij het SPINDERFESTIVAL!

Programma

Donderdag 16 april
Special Milieucafé van 19.30 tot 21.30 uur

Tijdens deze sprankelende talkshow gaat Michel Jehae in gesprek met diverse gasten vanuit de lokale politiek, energiecoöperaties en andere relevante partijen uit de energietransitie (o.a. Berend de Vries, Oscar van Dusschooten, Femke Dingemanse, Linda van Hilten, André Dilweg, Marjo van Gennip). Wat betekent de Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS) nu voor ons allemaal? Hoe krijg je alle partijen mee? Wat gaan inwoners van Hart van Brabant merken van de energietransitie? Het Milieucafé wil informeren, confronteren maar vooral inspireren. We staan immers samen aan de lat voor een toekomstbestendige regio met respect voor mens, natuur en milieu. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Vrijdag 17 april
Officiële opening van 16.00 tot 20.00 uur (ALLEEN VOOR GENODIGDEN)

Zaterdag 18 april
Open dag van 10.00 tot 15.00 uur

Een energieke dag op de Spinder in Tilburg met een uniek kijkje op alle duurzame initiatieven in Hart van Brabant in samenwerking met Attero en Waterschap De Dommel. Er is van alles te beleven voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Wat kun je onder andere zien en doen tijdens deze open dag:

  • In de Escapebus loopt de hitte op, tenzij jij laat zien dat je duurzame kennis hebt
  • Bekijk de film Burgerwindpark De Spinder van idee naar werkelijkheid
  • Bekijk van dichtbij de windmolens, 92 meter is echt wel hoog!
  • Maak een rondje over de Spinder
  • Bezoek de informatiemarkt in de tent

Praktische informatie

  • Locatie: Feesttent, omgeving Vloeiveldweg 3 in Tilburg. De festiviteiten zijn deels in de tent en op zaterdag ook veel buiten, hou hiermee rekening qua kleding.
  • Kom zoveel mogelijk op de fiets of maak afspraken om te carpoolen. De parkeergelegenheid in de omgeving is beperkt en parkeren in de berm is verboden.
  • Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.
  • Ouders let op uw kinderen tijdens deze dag.