We kregen een uitnodiging om dinsdag 11 februari aanwezig te zijn bij het werkbezoek van minister Knops van Binnenlandse Zaken aan Tilburg. Wat een enorme verrassing wanneer het een koninklijk werkbezoek aan Tilburgse burgerinitiatieven blijkt te zijn!

In een zeer ontspannen sfeer ging de koning onder andere in gesprek met Jan-Willem Revet, projectdirecteur van Spinderwind. De koning was vol lof en bewondering dat het burgerwindpark door samenwerking van 11 energiecoöperaties uit de regio zo snel gerealiseerd kon worden, zonder een procedure bij de Raad van State of bezwaarschrift. De koning is al langer geïnteresseerd in wat burgerinitiatieven kunnen bereiken. Hij trekt met enige regelmaat het land in om er uit eerste hand meer over te weten te komen. Dit keer dus in Tilburg, lees verder voor de reportage.

Foto: Joris Buijs/Gemeente Tilburg