Zaterdag 5 oktober van 10.00 tot 15.00 uur is de bouwplaats eenmalig geopend geopend. Een unieke kans om zelf op de werf rond te komen kijken. Je kunt alle onderdelen van de windturbines van dichtbij zien en 1 molen zal naar verwachting al staan. Je kunt verder zelf ervaren hoe zwaar elektriciteitskabels zijn, zien hoe lang de wieken zijn en alles horen over trekkracht, bewapening, ankerkooien en waarom het zo ontzettend belangrijk is dat een ankerkooi kaarsrecht staat. Na een rondje over de bouwplaats, weet je dus alles zelf. En je krijgt een beter idee hoe molens met een hoogte van de toren van 91 meter en een rotor diameter van 117 meter stevig kunnen blijven staan bij windkracht 10.

Uiteraard zijn kinderen ook welkom want ook voor hun is het leuk om eens te zien waar stroom uit het stopcontact straks echt vandaan gaat komen.

Het is helaas niet meer mogelijk om aan te melden voor de open dag, alle tickets zijn uitgedeeld!

Praktische zaken

  • Alleen toegang op vertoon van je (digitale) toegangsticket!
  • Kom zoveel mogelijk op de fiets.
  • Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.
  • Draag geschikt schoeisel voor een bouwplaats.
  • Ouders let op uw kinderen tijdens deze dag.
  • Betreden van de bouwplaats is op eigen risico.
  • Locatie: omgeving Vloeiveldweg 3 in Tilburg of bekijk deze kaart.