Donderdag 13 juni jl. was het een af- en aanrijden van betonwagens over de Vloeiveldweg in Tilburg: het eerste beton voor het fundament op terrein van Attero is gestort. Dit is een ‘eerste schep in de grond’ moment bij de bouw van een windpark. Een mooi moment om ook te vieren samen met een aantal genodigden en de hardwerkende  bouwvakkers onder het genot van een bakkie koffie en worstenbroodjes: kijk eens naar deze korte film voor een sfeerimpressie.

Zo’n 500 m3 beton wordt vakkundig verspreid tussen de wapening en rondom het anker en daarna netjes afgewerkt en vlak gemaakt. En nu is het wachten tot het beton is uitgehard. Met een hoogte van de toren van 91 meter en een rotor diameter van 117 meter moet de fundering natuurlijk wel sterk genoeg zijn om het gewicht van de windturbine straks te kunnen dragen.