De werkzaamheden voor het eerste windturbinefundament op het terrein van Attero verlopen voorspoedig. Zo’n fundament moet natuurlijk stevig genoeg zijn om de volledige turbine te kunnen dragen, maar hoe verloopt zo’n proces nu precies?

Op de foto’s kun je zien dat de werkvloer is gestort. Daarop is een markering aangebracht waar de ankerkooi wordt gemaakt. Op deze markering is de onderste ring van de ankerkooi geplaatst, waarin de ankerstaven zijn bevestigd. Aan deze ankerstaven wordt in een later stadium de turbine vastgemaakt. Tussen de ankerstaven en de turbine wordt een stalen plaat aangebracht die de belastingen het fundament in moet leiden. Vervolgens begint het vlechten van het wapeningsstaal. Wanneer de wapening gereed is, wordt de bekisting aangebracht. Vervolgens kan het beton in twee fasen worden gestort.