Het Tilburgse bedrijf Mick Energy, afgekort Mick-e, neemt zoals het zelf zegt duurzaamheid heel serieus. Daarom kiest het ervoor om de laadpalen die zij in de regio plaatsen te voorzien van stroom van Spinderwind. “Wat is er mooier dan Tilburgse stroom voor Tilburgers?”

Het is Arjan Leijtens die deze retorische vraag stelt. Hij is business development manager bij Mick Energy dat de lokale laadpalenmarkt wil veroveren. “De wereld van transport en mobiliteit verandert. Daar springen wij op in. Meestal zijn het grote partijen die in e-mobility gaan, wij geloven dat een relatief kleine, jonge speler zoals wij juist het verschil kan maken. Dat zit in het feit dat wij weliswaar jong zijn, maar de regio en de markt op ons duimpje kennen. Wij kennen bij wijze van spreken elk kruispunt en elke straat. Daarbij gaan we verder dan andere spelers. Zo wordt ons bedrijfspand aan de Goirkekanaaldijk verwarmd door een warmtepomp, is het van het gas af en telt het dak honderdveertig zonnepanelen. Wat we nog nodig hebben aan stroom, komt volledig van Spinderwind.”

Keuze Spinderwind
Leijtens kwam terecht bij Spinderwind toen hij op zoek ging naar een lokaal initiatief. “Eerst waren onze pijlen gericht op windenergie in het algemeen, maar we vonden het nog beter om de stroom dichtbij te halen. Spinderwind past bovendien goed bij ons bedrijf omdat het voor en door burgers is gerealiseerd. Het is een lokaal initiatief dat bijdraagt aan een klimaatneutraal Noord-Brabant. Dat past bij onze missie om transport en mobiliteit CO2-neutraal te krijgen.” Eneco maakte de samenwerking mede mogelijk.

Vliegende start
Inmiddels zijn de eerste palen geplaatst in Tilburg én geeft de gemeente Tilburg aan dat er 2030 nog 2000 laadpunten nodig zijn in de stad en omgeving. “Zeer interessant voor ons! Naast gemeenten richten we ons ook op het bedrijfsleven en de non-profitsector. De komende jaren groeit de vraag naar laadvoorzieningen. Daar geven wij graag een lokaal antwoord op, gevoed door de stroom van Spinderwind.”