Open dag bouwplaats 5 oktober

Zaterdag 5 oktober van 10.00 tot 15.00 uur is de bouwplaats eenmalig geopend geopend. Een unieke kans om zelf op de werf rond te komen kijken. Je kunt alle onderdelen van de windturbines van dichtbij zien en 1 molen zal naar verwachting al staan. Je kunt verder zelf ervaren hoe zwaar elektriciteitskabels zijn, zien hoe lang de wieken zijn en alles horen over trekkracht, bewapening, ankerkooien en waarom het zo ontzettend belangrijk is dat een ankerkooi kaarsrecht staat. Na een rondje over de bouwplaats, weet je dus alles zelf. En je krijgt een beter idee hoe molens met een hoogte van de toren van 91 meter en een rotor diameter van 117 meter stevig kunnen blijven staan bij windkracht 10.

Vanwege de organisatie van deze dag willen wij iedereen vragen om uiterlijk 22 september je gratis toegangskaart te bestellen via deze link (wachtwoord SPinder). Uiteraard zijn kinderen ook welkom want ook voor hun is het leuk om eens te zien waar stroom uit het stopcontact nu echt vandaan gaat komen.

Praktische zaken

  • Neem zaterdag 5 oktober je toegangsticket mee.
  • Kom zoveel mogelijk op de fiets.
  • Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.
  • Draag geschikt schoeisel voor een bouwplaats.
  • Locatie: omgeving Vloeiveldweg 3 in Tilburg of bekijk deze kaart.

Van harte welkom zaterdag 5 oktober, mede namens de 11 energiecoöperaties!

2019-09-09T16:23:38+00:00