Open dag bouwplaats 5 oktober

Zaterdag 5 oktober van 10.00 tot 15.00 uur is de bouwplaats eenmalig geopend geopend. Een unieke kans om zelf op de werf rond te komen kijken. Je kunt alle onderdelen van de windturbines van dichtbij zien en 1 molen zal naar verwachting al staan. Je kunt verder zelf ervaren hoe zwaar elektriciteitskabels zijn, zien hoe lang de wieken zijn en alles horen over trekkracht, bewapening, ankerkooien en waarom het zo ontzettend belangrijk is dat een ankerkooi kaarsrecht staat. Na een rondje over de bouwplaats, weet je dus alles zelf. En je krijgt een beter idee hoe molens met een hoogte van de toren van 91 meter en een rotor diameter van 117 meter stevig kunnen blijven staan bij windkracht 10.

De elf energiecoöperaties zijn in voorbereiding hard bezig met deze open dag. Bestel nu per persoon je gratis toegangskaart via deze link (wachtwoord SPinder) zodat wij het aantal bezoekers enigszins kunnen inschatten (registreren is mogelijk tot 22 september). Uiteraard zijn kinderen ook van harte welkom, want ook voor hun is het leuk om eens te zien waar stroom uit het stopcontact nu echt vandaan komt. Van harte welkom zaterdag 5 oktober!

Probeer zoveel mogelijk op de fiets te komen want het aantal parkeerplaatsen is beperkt en natuurlijk ook nog eens meer duurzaam!

2019-07-29T09:43:05+00:00